IJsland

IJsland

The most fascinating country on the planet

Duur: 4 dagen

Incentivereis IJsland

Op incentivereis naar IJsland?

Een incentivereis naar IJsland is avontuurlijk en simpelweg waanzinnig. Het is dan ook de ideale omgeving voor teambuilding en voor het vieren van het bedrijfsjubileum. Indruk maken op jouw personeel doen we door het vallen van de ene verbazingwekkende locatie in de andere.

Het landschap van deze bijzondere bestemming bestaat uit zwarte stranden, watervallen, gletsjers en vulkanen. Tijdens een incentivereis door IJsland wanen jij en jouw medewerkers zich op een andere planeet. 

Reykjavik is een moderne en gezellige stad met veel mogelijkheden voor ontspanning en culinair genieten. De actie zoeken we op buiten Reykjavik. We hiken over gletsjers, warmen op in natuurlijke warmwaterbronnen, duiken tussen tektonische platen, spotten walvissen en bezoeken de welbekende highlights van de Golden Circle.

incentivereis IJsland

Na het ontbijt worden we opgehaald door de stoere SuperJeeps waarmee we de Golden Circle Tour gaan afleggen. Onze eerste stop is bij het Thingvellir National Park waar we in de kloof van de tektonische platen van Eurazië en Noord-Amerika lopen. De wereldberoemde geiser Strokkur zien we tot 27 meter hoogte heet water spuiten waarna we doorrijden naar de gletsjer. Bij aankomst worden we verrast met een lunchbuffet opgemaakt in de sneeuw. Per tweetal scheuren we met de sneeuwscooters over de oneindige sneeuwlandschappen van de gletsjer. Op de terugweg naar Reykjavik stoppen we bij de indrukwekkende Gullfoss waterval. Bereid je voor op veel gekletter van water en een koude wind, maar dit wil je zeker niet missen!

Vanaf de luchthaven is het 15 minuten rijden naar de Blue Lagoon en daarom een ideale stop om bij te komen van de vliegreis. Het lichtblauwe water – een mengeling van zoet en zout water – komt van 2.000 meter diepte uit de aarde en is geothermisch verwarmd. De temperatuur van het water verschilt van 37 tot 40 graden.

Bij aankomst bij de Blue Lagoon worden we ontvangen in het restaurant met een drankje naar keuze en culinaire hapjes. Na informatie over de Blue Lagoon gaan we daadwerkelijk de Blue Lagoon in waar we een drankje en een moddermasker kunnen halen bij de bar in het water.

Reykjavik is een gemoedelijke stad met een gezellig centrum. Tijdens het verblijf in IJsland zullen we overnachten in één van de hotels die je vind in deze stad. Om Reykjavik beter te leren kennen, ontdekken we de stad per culinaire wandel- of fietstocht. Onder begeleiding van een lokale gids komen we langs de highlights van de stad. Onderweg maken we meerdere stops bij restaurants en foodtrucks om kennis te maken met de IJslandse keuken.

IJsland bestaat uit een vulkanisch landschap waardoor we op veel plekken spectaculaire delen van het landschap kunnen bewonderen. Een aantal voorbeelden van deze activiteiten zijn: 

  • snorkelen tussen de tektonische platen;
  • grottocht;
  • wandeltocht over de gletsjers;
  • buggy rijden door sneeuw, bevroren rivieren en modderpoelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij creëren graag een offerte voor jou op maat.

Interesse in een andere bestemming?

Wij gaan intercontinentaal.