Op incentivereis naar IJsland

Foto van The Sharecation

The Sharecation

Op incentivereis naar IJsland

Ben je op zoek naar een adembenemende bestemming voor een incentivereis? Dan is IJsland zeker een bestemming die je versteld doet staan. Tijdens een reis door IJsland krijg je te maken met de vier elementen die het land rijk is: water, aarde, lucht en vuur. Een incentivereis naar IJsland zal over het algemeen plaatsvinden in het zuiden van het land omdat hier de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn.

De hoogtepunten van een incentivereis naar IJsland

IJsland heeft veel bijzonders te bieden en het land maakt het daarom ook lastig om al het moois in één keer gezien te hebben. Een incentivereis naar IJsland bestaat daarom vaak uit een intensief programma. Desalniettemin is het de beleving dubbel en dwars waard. 

De Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een geothermische spa die zijn naam te danken heeft aan het lichtblauwe water. Het water is een mengeling van zoet en zout water wat afkomstig is van 2.000 meter diepte. De lichtblauwe kleur ontstaat door een combinatie van mineralen, silica en algen. De temperatuur van het water verschilt per locatie van 37 tot 40 graden Celcius. Een bezoek aan de Blue Lagoon is ideaal om in te plannen na aankomst op de luchthaven of voor vertrek terug naar Nederland. 

Bij aankomst in de Blue Lagoon wordt je groep ontvangen met een welkomstdrankje en een culinair hapje waarbij we worden geïnformeerd over de Blue Lagoon. Hierna is het tijd om te relaxen in het geotermische water. Hierbij hoort natuurlijk ook een drankje aan de bar in het water én het halen van een moddermasker voor op je gezicht.

incentivereis IJsland

De Golden Circle

De Golden Circle is een route van ca. 300 kilometer die langs de drie bekendste hoogtepunten van IJsland gaat: Þingvellir Nationaal Park, de Gullfoss waterval en Geysir. Deze route leggen we af met de stoere Super Jeeps die gemakkelijk door sneeuw, water en over onverharde wegen rijdt. 

Þingvellir Nationaal Park

Onze eerste stop is bij het Þingvellir Nationaal Park. Hier zien we de breuklijn tussen de tektonische platen van het Euraziatische continent en het Amerikaanse continent. Elk jaar groeit de breuk tussen deze twee tektonische platen enkele millimeters verder uit elkaar. Een bijzondere activiteit die kan worden opgenomen in het programma is het snorkelen in de kloof van Silfra. Hier snorkelen we in een gigantische scheur in de grond met metershoge rotsen aan beide kanten die voor een deel is ondergelopen met gletsjerwater. 

Geysir

Het geothermische gebied van Haukadalur is bekend om zijn twee bekende geisers: Geysir en Strokkur. De grootste hete bron van het zes vierkante kilometer grootte gebied is Geysir, echter is deze bron al enkele jaren niet meer actief. De geiser Strokkurt steelt de show met het hete water wat hij elke 5 tot 7 minuten tot 25 meter hoogte de lucht in spuit. 

De Gullfoss waterval

De Gullfoss waterval is één van de populairste watervallen van IJsland. Het is een spektakel om het naar beneden donderende water de kloof in te zien vallen. Via een cascade van kleine watervallen valt het water trapsgewijs de kloof in om zo door te stromen richting zee. De waterval kunnen we bekijken vanaf twee niveau’s waarbij je bij het laagste niveau goed zicht hebt op de kloof waar het water in valt.

 
incentive ijsland
incentive IJsland

Avontuur op de gletsjer

Op de gletsjers van IJsland kan je bijzondere activiteiten organiseren. Zo kunnen we een wandeling maken op een gletsjer die omringd is door besneeuwde bergtoppen van wel 2.000 meter hoog. Met speciale metalen pinnen onder onze schoenen lopen we langs de scheuren van de grootste gletsjer van Europa. 

Met de SuperJeeps rijden we door ongerepte sneeuwlandschappen de gletsjer op voor een activiteit waarvan je absoluut een adrenaline kick krijgt. Scheuren over de witte sneeuwvlaktes doen we met de waanzinnige sneeuwscooters. We komen langs plekken waar je anders nooit zal komen. De Langjökull is de op een na grootste gletsjer van IJsland met een oppervalkte van 1.021 vierkante kilometer!

incentivereis ijsland

Unieke locaties voor een overnachting

Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en de ideale plek vanwaar we het land gaan ontdekken. Van extreem luxe hotels tot aan comfortabele design hotels, de stad biedt opties voor iedere organisatie.

IJslandse landschap

Wil je meer back-to-nature én de kans vergroten om het noorderlicht te spotten? Dan verblijven we in een authentiek hotel midden in de natuur. 

Een meeting organiseren tijdens de incentivereis naar IJsland?

In Reykjavik zijn er talloze mogelijkheden voor het organiseren van een bijeenkomst, congres of meeting. Het congrescentrum Harpa biedt veel mogelijkheden voor ieder event. Zo is er een grote hal voor het geven van een groots bedrijfsfeest of het huren van een zaal voor een borrel met panoramisch uitzicht over Reykjavik en de omgeving. Harpa is de grootste evenementen- en congreslocatie van IJsland en is niet te missen in de skyline van Reykjavik.
 

Met uw bedrijf op incentivereis naar IJsland?

Naast de genoemde hoogtepunten van IJsland heeft het land nog meer aan imposante watervallen, spectaculaire landschappen en adembenemende uitzichten te bieden. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk onze incentivereizen en neem contact met ons op voor een uniek voorstel op maat.

Deel dit bericht