Incentive of werkvakantie?

The Sharecation

The Sharecation

Op incentive of werkvakantie met je team?

Op reis gaan met jouw team kan een waardevol onderdeel zijn van het opbouwen en optimaliseren van je bedrijfscultuur. Het draagt bij aan het tot stand brengen van een betekenisvolle verbinding tussen je werknemers en jouw bedrijf. Dit kan door middel van een verrassende incentive of werkvakantie, maar ook door deel te nemen aan een productieve workation. 

Incentivereizen en workations (werkvakanties) zijn twee verschillende vormen van zakelijke reizen. De verschillen tussen incentivereizen en workations zitten vooral in de doelstelling(en) die je voor je bedrijf stelt en de balans tussen werk en vermaak. Wij lichten hierbij graag de verschillen toe, zodat wij jou handvatten kunnen bieden bij jouw keuze.  

Incentivereizen

Incentivereizen worden veelal ingezet als beloning. Deze beloningen worden in het vooruitzicht gesteld als bijvoorbeeld een bepaalde (zakelijke) doelstelling is behaald. Ook vinden incentivereizen vaak plaats ter viering van een jubileum. 

Incentives zijn met name gericht op vermaak en teambuilding, maar het is ook mogelijk om een incentive te combineren met een bedrijfsbezoek, evenement, meeting, beurs en het bezoek aan (een) branchegerelateerde locatie(s). 

Door de combinatie van bijzondere activiteiten, inspirerende locaties en het bevorderen van de teamspirit heeft iedere incentivereis een uniek karakter. Een incentive speciaal ontworpen voor jouw bedrijf is dan ook een ware beleving voor jou en je team.

incentive IJsland 

Workations 

Workations zijn, zoals de naam doet vermoeden, een combinatie tussen ‘werk’ en ‘vakantie’.  De workation, ofwel werkvakantie, biedt een combinatie tussen het verrichten van werk en het ervaren van het ultieme vakantiegevoel.

Tijdens een workation verruil je jouw kantoor voor een aantal dagen voor een inspirerende, ongedwongen bestemming. Tijdens deze dagen kun je werken aan jouw dagelijkse taken en to-do’s. Tevens is er ruimte voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling, nieuwe inzichten en innovatie. Zo beschik je na een werkvakantie niet alleen over een dosis aan nieuwe ideeën, maar ook over heldere doelstellingen, doelgerichte taakverdeling en een schaalbaar business model. 

Werkvakanties kunnen volledig worden ingedeeld naar jouw wensen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld 80% van de reis te werken aan zakelijke targets en 20% in te plannen voor vrije tijd en activiteiten gericht op bijvoorbeeld gezondheid en ontspanning. Je kunt tijdens de werkvakantie tijd reserveren voor georganiseerde workshops, masterminds, coachingsessies en bedrijfsbezoeken. Je hebt daarnaast ook voldoende tijd om te brainstormen met jouw teamleden, (sportieve) activiteiten te ondernemen en om de mooie bestemming te ontdekken. 

incentive of werkvakantie
incentive of werkvakantie

Incentive of werkvakantie: welk type reis past het beste bij jouw bedrijfssituatie?

De keuze tussen een incentive of werkvakantie is niet altijd gemakkelijk. Voorafgaand aan de reis met jouw onderneming is het belangrijk om vast te stellen wat jouw bedrijfsdoelstellingen zijn. Wil je een nieuw product lanceren, een kick-off organiseren, meer leads genereren of de productiviteit verhogen? Dan kan een workation een geschikte optie zijn. 

Ben je echter op zoek naar een manier om je werknemers te belonen, meer loyaliteit en draagvlak te creëren en de teamspirit te verhogen? Kies dan voor een incentivereis. 

In het algemeen is het belangrijk dat de doelstellingen niet alleen voor jou duidelijk zijn, maar dat deze tevens voor jouw werknemers helder geformuleerd zijn. Zodoende kunnen de maximale en beste resultaten behaald worden tijdens jouw zakelijke incentive of werkvakantie. 

Organisatie van jouw teambelevenis

The Sharecation speelt een ondersteunende rol bij de opzet van een succesvolle workation of incentivecampagne

Wij concretiseren en vertalen jouw doelstellingen in een krachtige, maar amusante reis voor jouw team. Daarbij realiseren wij niet alleen een geweldig reisconcept, maar maken wij samen met jou een sprong naar meer motivatie, energie én gericht resultaat.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Wij drinken graag een kopje koffie met je en bespreken hoe we een verrassende reis voor jouw ambities kunnen inzetten. 

incentive of werkvakantie

Deel dit bericht